Brașovul, printre județele cu cei mai mulți muncitori străini / Drepturi și obligații

Pentru a veni în sprijinul angajatorilor aflați în căutarea forței de muncă, dar și a studenților cetățeni străini care doresc să-și completeze veniturile, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au inițiat o campanie de informare online, cu privire la condiţiile în care străinii pot presta activităţi lucrative pe teritoriul României, precum și drepturile şi obligaţiile ce le revin în calitate de angajați sau angajatori. Informații pot fi găsite pe www.igi.mai.gov.ro, urmând link-ul http://igi.mai.gov.ro/ro/blog/campanie-de-informare-studen%C8%9Bilor-str%C4%83ini-%C8%99i-angajatorilor .

Cadrul  normativ şi condiţiile în care cetățenii străini proveniţi din state terţe, non-UE, pot derula activităţi lucrative pe teritoriul statului român sunt stabilite de O.G nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, respectiv de O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Conform datelor statistice, în primele nouă luni ale acestui an, au fost emise peste 18.600 de avize de angajare / detașare a lucrătorilor străini, cele mai multe pentru societăți comerciale în capitală și județele Constanța, Ilfov, Brașov, Iași, Timișoara etc. De asemenea, în prezent, pe teritoriul României se află peste 13.000 de studenți cetățeni străini, cei mai mulți din Moldova, Israel și Maroc. Majoritatea au optat să urmeze studiile în centrele universitare din București, Iași, Timișoara, Cluj și Constanța, potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul General pentru Imigrări.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism