Postări

Se afișează postări din octombrie 28, 2020

Razii în trenuri și în stațiile CFR!

Imagine
Astăzi, polițiștii de la transporturi desfășoară o acțiune națională, în trenurile de călători, stațiile de cale ferată și aeroporturi, pentru limitarea efectelor pandemiei SARS-CoV-2 și creșterea siguranței călătorilor. La nivel județean, la această acțiune participă polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov, sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista” Brașov și de reprezentanți ai CFR Călători. Echipele de control sunt prezente în trenurile de călători și în stațiile de cale ferată, acționând pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor. „CFR călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații. Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bi

La Brașov, primarul Allen Coliban a depus jurământul

Imagine
  Allen Coliban a preluat fotoliul de primar al municipiului Brașov și promite schimbări importante în administrația locală. Ședința de învestire a avut loc azi-dimineață, la Aula Universității, unde au depus jurământul și noii consilieri locali. Printre ei se numără și fostul primar, George Scripcaru, despre care amintim că a fost plasat sub control judiciar pe cauțiune de 75.000 de lei, săptămâna trecută, într-un dosar de șantaj, vizând fapte din perioada campaniei electorale. „Subsemnatul Scripcaru George jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bunăcredință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Brașov, județul Brașov. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, a jurat fostul primar, asemenea colegilor săi din Consiliul Local. Prefectul Mihai-Cătălin Văsii a precizat, la începutul ședinței de învestire, că au fost aleși 27 de consilieri locali, dar că au fost validate doar 25 mandate, iar prezenți la ceremonie au fost 24 de consilieri.

Brașovean cunoscut de la Ninja Warrior, mort în Munții Bucegi

Imagine
Un bărbat de 32 de ani, din Brașov, și-a pierdut viața, azi-dimineață, după ce a căzut cu parapanta, în Munții Bucegi. El a încercat să-și ia zborul de pe Vf. Caraiman, dar a căzut, iar rănile suferite i-au fost fatale. „Un bărbat de 32 de ani din Brașov și-a pierdut viața în această dimineață în Munții Bucegi. Acesta a încercat să-și ia zborul cu parapanta de pe Vf. Caraiman, dar a căzut câteva sute de metri pe un vâlcel spre Valea Caraimanului. 16 salvamontiști din Bușteni, Prahova și Azuga lucrează acum la extragerea victimei din masiv.... în urmă cu câteva minute am primit încă o solicitare de la Vf. Omu, unde o femeie de 60 de ani a căzut și a suferit un traumatism de bazin. Echipele se vor împărți acum și vor interveni și în acest caz” , au informat reprezentanții structurii Salvamont Bușteni, pe pagina de Facebook, unde puteți găsi și materiale video. Brașoveanul se numea George Mariș și era cunoscut după participarea la Ninja Warrior România, conform jurnaliștilor de la PRO TV.