Postări

Se afișează postări din octombrie 8, 2020

Autoturism răsturnat, în Centrul Civic!

Imagine
 Un autoturism s-a răsturnat la marginea părții carosabile, în această seară, în Centrul Civic din municipiul Brașov. Evenimentul rutier a avut loc pe str. Mihail Kogălniceanu, lângă Sergiana Center.  „Un bărbat care conducea un autoturism pe str. Mihail Kogălniceanu a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, fără victime. Evenimentul rutier va fi protocolat ca și tamponare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisar Alina-Maria Ivan, citat și de mytex.ro .

DRDP Brașov, atenționare de trafic!

Imagine
În cursul zilei de mâine, 9 octombrie și sâmbătă, 10 octombrie, traficul se va desfășura deviat în zona pasajului de peste DN 73A, la ieșirea din orașul Râșnov către Zărnești, în județul Brașov. „Circulația nu va fi oprită însă va fi redirecționată pe o bretea provizorie pe lângă drumul național. În cele două zile se vor monta grinzile de beton necesare pentru finalizarea pasajului peste DN 73A. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă rugăm să circulați cu prudență în zona lucrărilor”, a transmis Robert Elekes, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov. În total, vor fi montate, pe porțiunea care trece peste DN 73A, 22 de grinzi.

COVID-19: Colegiul Național „Radu Negru” Făgăraș, în scenariul roșu

Imagine
Colegiul Național „Radu Negru” Făgăraș a trecut în scenariul roșu de funcționare, de astăzi, la propunerea Consiliului de Administrație al unității de învățământ. Prefectul jud ețului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a convocat astăzi o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a dezbate și a vota propunerea, care vine în contextul în care sunt trei cazuri confirmate de COVID-19 în rândul elevilor și 38 de contacți direcți ai acestora, tot elevi, aflați în prezent în carantină la domiciliu. Cu unanimitate de voturi, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au aprobat propunerea, adoptând Hotărârea nr. 25/08.10.2020, ce prevede trecerea Colegiului Național „Radu Negru” Făgăraș la scenariul roșu de funcționare pentru o perioadă de 14 zile. Hotărârea a intrat în vigoare la data emiterii.

Alertă alimentară la Carrefour! Produs cu Salmonella, scăpat la vânzare

Imagine
 Carrefour România a anunțat că retrage de pe piață și că recheamă de la consumatori un produs alimentar în care s-a evidențiat prezența Salmonella. Retragerea de la comercializare a produsului Espetec 130g Espina  (FOTO AICI ) a fost inițiată de furnizor, respectiv de societatea Espina Romania Prod. Impex S.R.L.. Codul EAN al produsului: 5949050300027, lot/DLC: 202404/17.11.2020. Salmonella poate provoca afecțiuni stomacale sau intestinale grave (salmoneloză). Prin urmare, se recomandă persoanelor care au cumpărat produse din lotul menționat să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Pe lista magazinelor unde a fost livrat produsul se numără și Carrefour Brașov, de pe Calea București, nr. 107 (data livrării: 24 iulie), după cum informează și MYTEX.RO .

ANI: Funcționar public din județul Brașov, găsit în stare de incompatibilitate

Imagine
 Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul mai multor funcționari publici din România și a sesizat organele de urmărire penală în cazul unui funcționar public cu funcție de conducere din cadrul unei instituții publice. Printre cei vizați se numără și un brașovean.  Este vorba despre Cornelia Pop, funcționar public în cadrul Primăriei Comunei Beclean, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ANI, unde se menționează că, „în perioada 10 octombrie 2016 – 13 noiembrie 2017, a exercitat simultan cu funcția publică de execuție de consilier la Compartimentul Contabilitate din cadrul Primăriei Comunei Beclean și funcția de administrator financiar (patrimoniu) - contabil șef la Școala Primară Beclean”. Potrivit comunicatului, „persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2) lit. a) din Legea nr. 161/2003”. Informații despre ceilalți funcționari publici - AICI .

Brașoveanul Lino Golden a atacat-o și pe Iulia Albu, după „despărțirea” de Alex Velea

Imagine
După atacurile reciproce dintre Alex Velea și Lino Golden, acesta din urmă a trecut și la Iulia Albu, căreia i-a transmis un mesaj dur. Brașoveanul, fost protejat de-al lui Velea, a lansat atacul împotriva Iuliei Albu fără a se cunoaște motivul pentru care a vrut s-o jignească. Lino Golden a spus că îi va lua găina, o va face aripioare, iar mai apoi i-o va trimite înapoi. „Pentru Iulia Albu. Știu că nu o știe nimeni, dar îi transmit eu așa. Poate îi iau găina, o tai, fac aripioare și i-o trimit”, a zis Lino în timp ce se filma cu jumătate de față, potrivit Spynews. Brașoveanul în vârstă de 22 de ani, pe numele său real Radu Cârstea, este în plin scandal cu Alex Velea, care l-a ajutat să răzbată în lumea muzicală. Totul ar fi pornit de la faptul că Alex Velea și Antonia i-ar fi cerut să rupă legăturile cu un alt fost „protejat” al cuplului: Abi Talent. „Mulţumesc din suflet că m-au luat la ei în casă, că m-au crescut. Au avut grijă de mine şi mi-au dat un sens în viaţă. Se încheie aici

Proxenet urmărit internațional, ridicat de polițiștii din Codlea

Imagine
  Polițiștii din Codlea, județul Brașov, au pus în executare un mandat emis de către Judecătoria Rupea pe numele unui bărbat în vârstă de 39 ani, din orașul Rupea, prin care acesta este condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „proxenetism”.  Bărbatul, care era urmărit internațional, a fost depus în Penitenciarul Codlea.

COVID-19. Amenzile din ultimele 24 de ore au depășit suma de 40.000 de lei, în județul Brașov

Imagine
Polițiștii brașoveni au continuat controalele pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, iar în ultimele 24 de ore au aplicat sancțiuni însumând peste 42.000 de lei.  La acțiuni au participat și jandarmi și polițiști locali. Au fost în vizorul echipajelor zonele aglomerate, cele de lângă unitățile de învățământ, centrele comerciale, piețele şi stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ. În total, au fost controlate 135 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, au fost legitimate peste 1.200 de persoane şi au fost verificate aproximativ 300 de autovehicule. „Pentru abaterile constatate au fost aplicate 200 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 177 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 13 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 3 pentru fapte de natură economică. Valoarea totală a sancț

Primăria Brașov începe plata indemnizațiilor, după alegerile locale

Imagine
În perioada 12 - 16 octombrie, Primăria municipiului Brașov va face plata indemnizațiilor pentru președinții, locțiitorii, operatorii și membrii din cele 182 de secții de votare care au funcționat, în oraș, la alegerile locale din data de 27 septembrie. De luni, încep plățile electronice pentru membrii secțiilor de votare, iar de marți, 13 octombrie, încep plățile pentru cei care au optat să își ridice personal banii de la casieria Primăriei. Valoarea indemnizației pentru președinte, locțiitor și operatorul de calculator este de 1.225 de lei, iar pentru membri este de 775 de lei. În prima etapă, de luni, se vor face viramentele pentru cei care au optat pentru virarea indemnizației în conturile bancare. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea (FOTO), a precizat: „Plățile se pot face doar în conturile bancare deschise pe numele celor care au fost membri în secțiile de votare și doar în conturile deschise la băncile comerciale. Membrii care au depus solicitare în conturi d

Trofeul Poiana Brașov închide circulația pe Drumul Poienii

Imagine
Circulația pe drumul dintre Brașov și Poiana Brașov va fi închisă sâmbătă și duminică, pentru desfășurarea „Trofeului Poiana Brașov”, etapă în cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă - Total 2020.  Începând de mâine, 9 octombrie, va fi restricționat accesul în parcarea de la Biblioteca Județeană.  Sâmbătă, 10 octombrie, circulația va fi închisă între orele 08.30 - 13.00 și 14.00 - 18.30.  Duminică, 11 octombrie, restricția se va aplica între orele 08.30 - 12.00 și 13.00 - 18.30.  De asemenea, pe breteaua dintre Casa Armatei și Cinema Astra, accesul va fi restricționat, pe perioada desfășurării evenimentului sportiv.  Restricțiile afectează și programul de circulație al autobuzelor RATBV SA de pe linia 20, Livada Poștei – Poiana Brașov. Astfel, sâmbătă, între orele 8.30 și 13.00, respectiv 14.00 și 18.30, circulația autobuzelor de pe linia 20 va fi oprită. Ultimele plecări din cele două capete de linie vor fi la orele: 8.00 și 13.30, iar de la orele 18.30 circulația revine l