COVID-19. Sute de familii sărmane din Brașov, ajutate cu alimente și produse de igienă



Sute de persoane sărmane din localitățile Budila, Tărlungeni și Brașov au primit au primit ajutoare constând în alimente de bază (făină, mălai, ulei, zahăr, orez, paste, pateuri, pâine) și produse de igienă personală, măști și dezinfectanți, pe fondul înrăutățirii situației lor, din cauza pandemiei de COVID-19. Mâna de ajutor a venit din partea unei asociații din județ, care urmează să distribuie și câte 300 de borcane cu miere și 300 de căciuli, dar și alte produse alimentare, până de Crăciun. 

„Efectele economice ale pandemiei au înrăutățit și mai mult situația gravă în care se află sute sau chiar mii de persoane din comunitățile defavorizate. Imposibilitatea de a-și asigura  nevoile de bază, precum hrana, ne-a determinat încă de la începutul anului școlar să distribuim alimente de bază către persoanele care au cea mai mare nevoie de ele. De azi, vom spori ajutorul acordat prin distribuirea de miere de albine care are un aport energetic important și susține sistemul imunitar dar și obiecte de îmbrăcăminte (căciuli) atât de necesare acum pe timp de iarnă”, a declarat Adina Gal, președintele Asociației „Aici pentru Tine!”, din Brașov. Alimentele vor fi distribuite prin intermediul voluntarilor și angajaților asociației.  

În ultimele două luni, voluntarii organizației au realizat peste 20 de deplasări în comunitățile insuficient deservite din Județul Brașov, în care au plasat peste 550 de pachete cu alimente și seturi de igienă personală, măști de protecție și dezinfectanți. Totodată, echipe de psihologi și asistenți sociali au evaluat starea psihică a persoanelor care și-au pierdut locul de muncă din cauza prăbușirii economiei sau care prezintă stări depresive în urma măsurilor de restricție din ultimele luni. 

Acțiunile sunt realizate în cadrul proiectului „Solidaritate materială și psihologică pentru traversarea perioadei de pandemie”, derulat de Asociația „Aici pentru tine”, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a diminua efectele pandemiei asupra comunităților vulnerabile din județul Brașov. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism