Tinere obligate să se prostitueze în Brașov și în alte județe

 Șapte percheziții domiciliare au fost efectuate ieri, în „Ziua Z” (detalii AICI), în județul Argeș, într-un dosar în care se fac cercetări pentru proxenetism, victimele fiind obligate să se prostitueze în Brașov și în alte zone din țară. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane și procurorii DIICOT – S.T. Pitești au descoperit și ridicat bani, telefoane mobile, cartele telefonice, carduri bancare și bijuterii din aur, în urma celor șapte descinderi. De asemenea, șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Suspecții în caz sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism.

„Din cercetări a reieșit că, din luna noiembrie 2019, trei persoane ar fi constituit un grup organizat specializat în trafic de persoane şi ar fi determinat mai multe tinere să practice prostituția, în judeţele Argeș, Vâlcea, Brașov și Cluj, înlesnindu-le desfășurarea activităților și obținând importante sume de bani. În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, carduri bancare, bijuterii din aur, 2.000 de euro și 800 de lei. De asemenea, a fost instituit sechestrul asigurător asupra unui autoturism de lux. 24 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT - S.T. Pitești, pentru audieri. După administrarea probatoriului, șapte persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 42 de ani, au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.

„Liderii grupării (soț și soție) erau cei care identificau zone de pe teritoriul național unde se puteau obține sume de bani considerabile de pe urma practicării activității de proxenetism și stabileau în mod concret ca persoanele vătămate să presteze această activitate în anumite locații, în schimbul unor tarife prestabilite. Totodată, asigurau transportul victimelor prin intermediul unor persoane plătite în acest sens, cât și protecția acestora în situația unor neînțelegeri cu clienții.
Tot liderii erau cei care stabileau în mod concret condițiile în care sumele de bani obținute din practicarea prostituției erau împărțite între membrii grupării cât și condițiile de acceptare a unor noi membri care în prealabil au recrutat persoane de sex feminin care urmează să practice prostituția în beneficiul grupului, rolul acestora în cadrul grupului infracțional organizat, precum și activitățile efective pe care aceștia urmau să le desfășoare, cât și comportamentul pe care aceștia trebuiau să-l aibă față de tinerele care practicau prostituția, în scopul maximizării sumelor de bani obținute”, au informat și procurorii DIICOT.

Tot ieri, procurorii DIICOT – S.T. Craiova și polițiști din cadrul BCCO Craiova au efectuat 23 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Brașov, Ilfov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu și Vâlcea, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism. Victimele erau puse să se prostitueze în afara granițelor țării. Pentru detalii, VEZI ȘI: PERCHEZIȚII în BRAȘOV și în alte șapte județe, în această dimineață! (VIDEO)

După cum a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela, miercuri a fost „Ziua Z", „o zi importantă pentru combaterea infracţionalităţii în România”, fiind efectuate 619 percheziţii şi descinderi, dintre care 386 pentru destructurarea unor grupări infracţionale de criminalitate organizată implicate în trafic de droguri și de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală și spălare de bani.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism