COVID-19. Amenzile din ultimele 24 de ore au depășit suma de 40.000 de lei, în județul Brașov

Polițiștii brașoveni au continuat controalele pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, iar în ultimele 24 de ore au aplicat sancțiuni însumând peste 42.000 de lei. 

La acțiuni au participat și jandarmi și polițiști locali. Au fost în vizorul echipajelor zonele aglomerate, cele de lângă unitățile de învățământ, centrele comerciale, piețele şi stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ.

În total, au fost controlate 135 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, au fost legitimate peste 1.200 de persoane şi au fost verificate aproximativ 300 de autovehicule.

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 200 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 177 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 13 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 3 pentru fapte de natură economică. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 42.000 lei.

Au continuat și activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și în celelate spații unde este obligatoriu, să respecte modul de organizare și numărul de persoane permis la evenimentele organizate legale și să nu se expună la riscuri. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. Suntem și vom fi prezenți, permanent, la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisar Alina-Maria Ivan, citat și de mytex.ro.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism