La Brașov, primarul Allen Coliban a depus jurământul

 Allen Coliban a preluat fotoliul de primar al municipiului Brașov și promite schimbări importante în administrația locală. Ședința de învestire a avut loc azi-dimineață, la Aula Universității, unde au depus jurământul și noii consilieri locali. Printre ei se numără și fostul primar, George Scripcaru, despre care amintim că a fost plasat sub control judiciar pe cauțiune de 75.000 de lei, săptămâna trecută, într-un dosar de șantaj, vizând fapte din perioada campaniei electorale.

„Subsemnatul Scripcaru George jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bunăcredință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Brașov, județul Brașov. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, a jurat fostul primar, asemenea colegilor săi din Consiliul Local.

Prefectul Mihai-Cătălin Văsii a precizat, la începutul ședinței de învestire, că au fost aleși 27 de consilieri locali, dar că au fost validate doar 25 mandate, iar prezenți la ceremonie au fost 24 de consilieri. Au fost invalidate mandatele lui Oprică Florentin - Adrian (PNL) și Stănescu Alexandru (PNL).

Conform procedurii, ședința a fost prezidată de decanul de vârstă al Consiliului Local Brașov, George Scripcaru.

Evenimentul a durat mai puțin de o oră. De altfel, Allen Coliban anunțase cu o seară înainte că ședința nu va fi de anvergură, dată fiind pandemia de COVID-19. 

„Mă simt mândru și onorat să fiu în fața dumneavoastră în calitate de primar al Brașovului. Pe 27 septembrie, cetățenii Brașovului au dat un vot de încredere și de speranță într-un viitor mai bun al orașului, iar rezultatul acestui vot este și o echipă nouă de consilieri locali, o echipă tânără, dinamică, care - cu toate că în majoritatea sa se află la primul mandat - acoperă o arie foarte largă de competențe și pentru toate aceste lucruri sunt optimist că împreună vom duce la îndeplinire misiune încredințată de către electorat. Mă bucur, totodată, că îi avem alături pe reprezentantul Guvernului, domnul prefect Mihai-Cătălin Văsii și pe domnul președinte al Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, asta pentru că împreună avem o misiune frumoasă, dar dificilă. Putem, împreună, schimba viteza și apăsa pedala de accelerație a dezvoltării Brașovului, iar pentru asta avem nevoie de o colaborare eficientă, de maturitate politică și de o reprezentare corectă a interesului cetățenilor, atât la nivel local, cât și în relația cu autoritățile centrale. Cred că Brașovul a suferit prea mult timp de pe urma unor orgolii și a unor lupte inter- sau intrapartidice și cred că este momentul să dovedim că suntem capabili atât de o corectă reprezentare, cât și de o bună colaborare în ceea ce înseamnă dezvoltarea proiectelor de care Brașovul are atâta nevoie și pe care le așteaptă de zeci de ani. În fruntea listei sunt aeroportul, noul spital sau autostrăzile, toate proiectele de infrastructură mare. Sunt optimist că împreună vom avea o colaborare foarte bună în această direcție. Am vorbit în campania electorală despre problemele Brașovului, dar și despre soluțiile de care orașul nostru are nevoie, am vorbit despre aer și despre nevoia de parc, despre mobilitate metropolitană eficientă, care să aibă în centrul filosofiei sale omul. Am vorbit despre dezvoltarea economică și despre performanță în educație. Am vorbit despre ambiție în cultură și despre glorie în sport. Sunt optimist că împreună cu noua echipă de consilieri locali, aleasă de către brașoveni și cu aparatul administrativ al Primăriei vom avea multe rezultate în următorii patru ani, în toate aceste direcții (...) Depinde de noi felul în care va arăta Brașovul (...). Veți avea în mine un partener onest atât dumneavoastră, cât și cetățenii (...)”, a declarat primarul Allen Coliban, după depunerea jurământului. 

Noul primar are agenda plină

Primarul Allen Coliban are deja agenda plină. Pentru mâine, el are planificată o consultare cu directorii de școli, după cum a anunțat aseară. 

„Am convocat pentru joi o consultare cu toți directorii de școli, sper să am susținerea Inspectoratului Școlar pentru organizare, pentru partea logistică, pentru a avea acest canal de videoconferință în care să am un prim contact oficial cu toți directorii de școli și să înțeleg mai bine lucrurile care țin de acest context, de pandemie, nevoile pe care școlile le au din perspectiva dotărilor și în ce măsură toată infrastructura și toate tabletele, tot ceea ce a pregătit Ministerul pentru forma aceasta de învățământ, la distanță, funcționează sau nu, în ce măsură este nevoie de susținere și de măsuri de suport la nivel local”, a declarat primarul Allen Coliban.

El a informat și că, în curând, va avea loc o ședință de Consiliu Local, pentru rectificare bugetară și că este important să știe ce nevoi sunt în școli.

Totodată, noul edil a anunțat că va căuta răspunsuri și soluții privind transportul public de persoane, în condițiile în care mai mulți cetățeni s-au plâns că mijloacele de transport în comun sunt prea aglomerate, în plină pandemie.

El a precizat că a identificat, în total, aproximativ 160 de probleme, în urma mesajelor lăsate de cetățeni, printre care cea legată de infrastructura pentru bicicliști.

Primarul Brașovului a amintit și că are în plan restructurări la nivelul Poliției Locale.

„Cred că este foarte important să avem o Poliție Locală eficientă pe tot ceea ce înseamnă pe de o parte siguranță și ordine publică, adică acele echipaje care patrulează, dar și pe ceea ce înseamnă curățenie și protecția mediului și pe tot ce înseamnă măsuri delegate în atribuțiile Poliției Locale în această perioadă de pandemie”, a precizat edilul.

Mai multe informații - AICI

Sursa foto - Primăria Brașov




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism