Brașovean cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

 În ultimele 24 de ore, în județul Brașov, au fost aplicate 260 de sancțiuni contravenționale însumând 14.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală dispuse pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2. În fapt, oamenii au fost amendați pentru nepurtarea măștii.

Controalele au avut loc în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar și în mijloacele de transport în comun situate pe raza județului Brașov.

La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, jandarmi, polițiști locali, care au controlat 178 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, au legitimat aproximativ 3.100 de persoane și au verificat peste 200 de autovehicule și aproximativ 150 mijloace de transport persoane.

„De asemenea, ca urmare a depistării la data de 13 octombrie 2020, a unei persoane ce nu a respectat măsura carantinării, polițiștii brașoveni au întocmit un dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «zădărnicirea combaterii bolilor». Dosarul penal este instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Alina Maria Ivan.
Polițiștii continuă acțiunile de acest tip, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism