COVID-19. Controale la sute de firme din Brașov și mii de persoane legitimate, în ultimele 24 de ore

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost controlate 176 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, au fost legitimate peste 3.500 de persoane și au fost verificate aproximativ 300 de autovehicule și peste 250 de mijloace de transport persoane. La acțiuni au participat și jandarmi și polițiști locali. 

Forțele de ordine au acționat în principal în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov.

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 310 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 1 sancțiune pentru fapte de natură economică, în valoare totală de 16.000 lei. Cu ocazia activităților desfășurate, au fost intensificate și activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică. Scopul acestor acțiuni nu este de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege. Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă priorități pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului Sars-CoV-2”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Alina-Maria Ivan. 

Polițiștii le recomandă tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism