COVID-19. Fals polițist, reținut de procurorii brașoveni

 Un bărbat a fost reținut de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, după ce s-a dat drept polițist, pentru a obține bani de la o persoană care încălcase măsurile de izolare/carantină.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, ieri, reținerea suspectului, pentru săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la înșelăciune” și „trafic de influență”.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, cursul lunii octombrie 2020, suspectul reținut s-a prezentat în calitate de polițist unei persoane aflată în autoizolare după care i-a solicitat o sumă de bani pentru a-şi trafica influenta asupra unor  funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, pentru ca suspectul şi aceşti funcţionari să nu ia măsurile legale vizând încălcarea măsurilor de autoizolare de către acea persoană”, a informat procurorul șef secție Urmărire penală din cadrul PTBv.

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Sursa citată a precizat că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism