Intri în carantină dacă te întorci din aceste țări - lista actualizată

Dacă te întorci în România dintr-una dintre țările aflate în lista alăturată, intri în carantină la domiciliu sau la o locație declarată pentru 14 zile. Lista a fost actualizată și este valabilă din 27 octombrie.

Potrivit autorităților, în cazul în care intri pe teritoriul României pentru o perioadă de maxim 3 zile și prezinți un test negativ Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte, vei fi exceptat de la măsura carantinării. În situația în care intri în țară pentru o perioadă mai mare de 3 zile, vei fi plasat obligatoriu în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea efectuării unui test Covid în a 8-a zi de carantină și de ieșire din carantină în a 10-a zi, dacă testul iese negativ.

În localitățile sau județele din România în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism