La Brașov: Peste 280 de amenzi pentru nepurtarea măștii, în 24 de ore / Controale și în trenuri și stații CFR

 Polițiștii brașoveni, jandarmii și polițiștii locali au continuat controalele, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în apropierea unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov.

Astfel, în 24 de ore, polițiștii brașoveni au controlat aproximativ 150 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, au legitimat 2.050 de persoane și au verificat aproximativ 210 mijloace de transport persoane și peste 280 de alte autovehicule. Pentru abaterile constatate, cadrele de poliție au aplicat aproximativ 320 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 8 sancțiuni pentru fapte de natură economică, valoarea totală a acestora fiind de 64.000 lei. 

De asemenea, polițiștii au verificat peste 2.100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Echipajele Inspectoratului de Jandarmi Brașov au legitimat 33 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse  și 75 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, aplicând 33 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 500 lei.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov au verificat 15 locații și au aplicat 1 sancțiune contravențională pentru nepurtarea măștii de protecție.

Polițiștii au intensificat activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Și polițiștii Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Braşov au desfășurat controale, în perioada 16 - 18 octombrie, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Acțiunile au avut loc în trenurile de călători și în stațiile de cale ferată din judeţ. În cadrul acestor acțiuni, au fost desfășurate şi activități pentru mentinerea unui climat  corespunzător de ordine și siguranță publică.

„Poliţiştii de la transporturi au desfăşurat 4 acţiuni punctuale în staţiile CF şi zonele limitrofe ale acestora, legitimând 238 de persoane şi efectuând verificări în 86 de staţii CF şi în 68 trenuri de călători. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 36.000 de lei, dintre acestea 32 sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a informat comisarul de poliție. Mai multe imagini - AICI





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism