Percheziții la suspecți de furturi din imobile

 Șapte bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 41 de ani, toți din Râșnov, sunt suspectați că au furat dintr-un imobil aflat în construcție și dintr-altul, nelocuit, în perioada stării de urgență când proprietarii, asemenea celorlalți cetățeni, au avut restricții de circulație.

„Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că în perioada 30.03 – 01.04.2020, profitând de măsurile restrictive impuse de starea de urgență, mai multe persoane ar fi pătruns, prin efracție, într-un imobil aflat în construcție, situat în Stațiunii Râșnov, de unde ar fi sustras bunuri. Ulterior, aceștia s-ar fi deplasat la un alt imobil amplasat în proximitatea celui dintâi, care era nelocuit, unde ar fi pătruns, de asemenea, prin efracție, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județenean de Poliție Brașov, comisar Alina-Maria Ivan. 

În urma investigațiilor, polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Judecătoriei Zărnești, i-au identificat pe cei șapte suspecți, iar ieri au efectuat șase percheziții domiciliare, pe raza stațiunii Râșnov. În urma activităților, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mijloace materiale de probă. 

Apoi, șase suspecți au fost arestați preventiv, iar pentru cea de-a șaptea persoană suspectată în caz, instanța a dispus măsura controlului judiciar. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt calificat”.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism