Peste 270 de sancțiuni pentru nepurtarea măștii, în ultimele 24 de ore, la Brașov

Nu mai puțin de 130 societăți comerciale și persoane fizice autorizate din județul Brașov au fost verificate, în 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, fiind aplicate în total 288 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 13.800 lei. Dintre amenzi, 276 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 12 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

În intervalul menționat, echipele mixte de verificare au legitimat aproximativ 1.750 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă şi au verificat circa 270 de autovehicule.

Controalele au avut loc în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun.

Au continuat și activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să respecte numărul de persoane și modul de organizare a evenimentelor şi să nu se expună la riscuri. Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni, ci, înainte de toate, conștientizarea faptului că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu va fi tolerată nicio abatere a legii”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisar Alina Maria Ivan.






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism