Șofer care făcea transport de persoane, prins băut la volan

 Peste 500 de autovehicule au fost verificate de polițiști rutieri și de ordine publică cu aviz de rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, azi-dimineață, în cadrul acțiunii ROADPOL – TRUCK & BUS. Controalele au avut loc în intervalul orar 6.00 - 9.00 și s-au încheiat cu aplicarea a 69 de sancțiuni contravenționale. 

„Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 555 autovehicule, dintre acestea 302 fiind mijloace destinate transportului public de persoane, 195 autovehicule destinate transportului de marfă și 58 alte categorii de vehicule. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 28 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 –Rep. privind circulația pe drumurile publice și 37 pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020. De asemenea, polițiștii au retras 2 certificate de înmatriculare și au reținut 5 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice  pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, dintre acestea două fiind pentru conducători auto, ce desfășurau transport public de persoane”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisar-Alina Maria Ivan.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 7.600 lei. 





Polițiștii au depistat și un bărbat care șofa băut un mijloc de transport în comun. La testarea șoferului din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,58 mg/l alcool pur. Prin urmare, agenții au întocmit dosar penal.


Polițiștii rutieri verifică în continuare modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism