ALERTE ALIMENTARE. Trei lanțuri de magazine recheamă produse

Trei lanțuri de magazine - Carrefour, Auchan și Mega Image - recheamă de la consumatori un anumit tip de biscuți din miere și susan, după ce a fost emisă o alertă europeană privind prezența peste limitele admise a oxidului de etilenă în anumite loturi de semințe de susan.

La Brașov, astfel de biscuiți au ajuns pe rafturile supermarket-urilor Auchan, de pe str. Cristianului și str. Zaharia Stancu.

„Ca urmare a unei alerte europene privind prezența peste limitele admise a ingredientului alimentar etilenoxid în anumite loturi de semințe de susan, producătorul Nutrition & Santé a dispus retragerea

imediată din piață a produsului: Biscuiți Miere-Susan, GERBLE, cod EAN 317 568 102 6766, lot 11906018 10/04/2021

și lot 11906578 30/06/2021. Aceste loturi au fost retrase imediat de la vânzarea din magazinul nostru. Este posibil însă ca produsele să se fi comercializat înainte de măsura de retragere. Se solicită clienților ce au achiziționat aceste produse să nu le consume și să le returneze la magazin, unde li se va returna contravaloarea. Pentru orice informatie suplimentară, vă rugăm să contactați distribuitorul SC NUTRIVITA SRL – Bdul Eroilor nr. 4, Voluntari, Ilfov, Tel : 0212412720, contact@nutrivita.ro, www.nutrivita.ro”, se arată în informarea emisă de Auchan.

Biscuiții din loturile respective au ajuns și în unele magazine Mega Image și Carrefour, dar nu în județul Brașov.

„Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea produsului, acesta având un nivel peste limita admisă a ingredientului alimentar etilenoxid în anumite loturi de semințe de susan. Toate produsele retrase urmează a fi distruse. Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 13.11.2020”, au transmis reprezentanții Mega Image.

„Oxidul de etilenă poate prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung. Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară 

prezentarea bonului fiscal”, au precizat și reprezentanții Carrefour.

Tot Carrefour recheamă, inclusiv în magazinele din Brașov, produsul Bile de Cereale cu afine 125 g MERBA. 

„Vă informăm că societatea PARMA FOOD GROUP DISTRIB. S.R.L. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului BILE CEREALE CU AFINE 125G MERBA, ca urmare a unei alerte europene privind prezența peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de semințe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului”, se arată în informarea postată pe site-ul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Produsul rechemat are Cod EAN: 8710502360015, Lot/DLC: 2024006/27-08-2021.

Listele cu magazinele vizate de alertele alimentare pot fi găsite pe http://www.ansvsa.ro/informatii-pentru-public/produse-rechemateretrase/





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism