Bătrână declarată decedată, deși... este în viață

 Polițiștii din Predeal încearcă să facă lumină în cazul unei femei de 89 de ani care a fost declarată decedată, deși este în viață.

„La data de 05 noiembrie 2020, Poliția Stațiunii Predeal a fost sesizată de către o unitate medicală din municipiul Brașov cu privire la faptul că, la nivelul instituției, se află o persoană de sex feminin internată, ce figurează ca fiind decedată, ca urmare a eliberării unui document din care rezultă decesul persoanei în cauză. Polițiștii au identificat persoana ca fiind o femeie, în vârstă de 89 ani din orașul Predeal, județul Brașov. Din primele cercetări efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, în urma solicitării  unei examinări medicale privind posibilul deces al femeii, în vârstă de 89 ani, s-a eliberat un act prin care s-a constatat decesul persoanei”, a declarat, pentru mytex.ro, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

La nivelul Poliției Stațiunii Predeal s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări, in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neglijență în serviciu” și „vătămare corporală din culpă”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

„Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea răspunderii judiciare. Totodată, facem mențiunea că, activitatea de urmărire penală a poliției judiciare și a organelor de cercetare penală specială este condusă și controlată în mod nemijlocit de către procuror, procedura în cursul urmăririi penale fiind nepublică, conform art. 285 din Codul de Procedură Penală", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Potrivit observatornews.ro, femeia care avea grijă de bâtrână la domiciliu a observat într-o dimineață că aceasta nu se mișca și nu răspundea și a crezut că a murit. Culmea, nici medicul care a eliberat, ulterior, certificatul medical constatator al decesului nu a realizat că vârstnica era paralizată, nu moartă... 





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism