Cercetări in rem, la Brașov, după decesul unui adolescent

 Polițiștii brașoveni fac cercetări pentru ucidere din culpă, după decesul unui adolescent în vârstă de 15 ani, din județul Covasna, care ar fi fost tratat la o clinică de oftalmologie din Brașov. Cercetările nu vizează o anumită persoană, ci fapta în sine.

„La nivelul Poliției Municipiului Brașov - Biroul de Investigații Criminale s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări, in rem (cu privire la faptă) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «ucidere din culpă», instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Activitatea de urmărire penală a poliției judiciare și a organelor de cercetare penală specială este condusă și controlată, în mod nemijlocit, de către procuror, procedura în cursul urmăririi penale fiind nepublică (art. 285 Codul de Procedură Penală)”, a declarat, pentru mytex.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisar Alina Maria Ivan.

Cazul a fost prezentat, pe Facebook, de jurnalistul Ion Manzala, care a publicat și o fotografie cu certificatul de deces. 

„Un tânăr de 15 ani din Sfântu Gheorghe a murit la Spitalul de Copii din Braşov, unde a fost transportat de urgenţă de către SMURD, după ce fusese pregătit pentru a fi operat pentru afecțiuni la nivelul ochilor la o clinică de oftalmologie din Brașov. Conform certificatului de deces, cauza morții o constituie un incident terapeutic care, cel mai probabil, s-a produs din neglijența personalului medical al clinicii oftalmologice în cauză...”, se arată în postare.

În certificatul de deces se precizează și că adolescentul avea obezitate morbidă. Mai multe informații - AICI




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism