Cum vor funcționa piețele din Brașov, începând de luni

 Printre măsurile restrictive care vor intra în vigoare de luni, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se numără suspendarea activităţii pieţelor agroalimentare în spaţii închise, a târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor. Potrivit autorităților, se permite activitatea pieţelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. În acest context, la nivelul municipiului Brașov s-a luat decizia de a se amenaja piețe volante, în aer liber. Decizia a fost luată astăzi, după ce primarul Allen Coliban, însoțit de șeful Serviciului Piețe, Cristian Vasile și de șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, Emil Pușcașu, a avut o discuție cu prefectul Cătălin Văsii, cu privire la piețele din Brașov. Astfel, începând de luni, Piața Tractorul, tronsonul 1 al Pieței Dacia, Piața Bartolomeu și Hala de la Star vor fi închise. Pentru a asigura accesul brașovenilor la legumele și fructele comercializate de producători, primarul a dispus amenajarea unor piețe volante. 

1. Toți cei 16 producători și 20 de comercianți din Piata Tractorul vor avea la dispozitie câte o tarabă în zona pietonală din fața pieței, spre strada Olteț, între piață și chioșcuri. Accesul mașinilor va fi interzis. Luni, piața va fi închisă pentru amenajare. 

2. Cei 114 producători din tronsonul 1 din Piața Dacia își vor putea comercializa produsele în parcarea dintre creșă și compania Apa, pe str. Prahovei, iar cei 21 de agenți economici vor avea la dispoziție zona dintre piață (tronsonul 1, cel acoperit) și sediul serviciului Piata Dacia. Luni, accesul spre tronsonul 2 și hala de brânzeturi se va face doar dinspre str. Crișana (sediul Companiei Apa) 

3. Cei 5 agenți economici din Piața Bartolomeu vor avea la dispozitie tarabe în afara pieței. 

4. Cei 3 producători din Hala Star (2 de brânză și unul de miere, vor avea la dispoziție tarabe în zona pieței exterioare. 

5. Piața Astra nu este afectată. Având în vedere că halele de vânzare a produselor lactate din Piața Dacia, Piața Tractorul și Piata Bartolomeu sunt separate de piața agroalimentară, acestea rămân deschise. De asemenea, toate magazinele cu acces din piețele acoperite rămân deschise. Piața de Miercuri nu se încadrează în prevederile HOT CNSU nr. 52/2020, astfel că va rămâne deschisă.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism