Tată decedat și fiu rănit grav, în Munții Făgăraș

Un bărbat de 42 de ani a decedat, iar fiul său în vârstă de 15 ani a fost rănit grav, după ce au alunecat și au căzut zeci de metri, în zona Viștea Mare din Munții Făgăraș. Evenimentul, care a avut loc în data de 15 noiembrie, a fost anunțat de un grup format din trei turiști, printre care se număra și un salvamontist din Târgu Mureș. Experimentați, aceștia au încercat să-i convingă pe tată și fiu să nu urce mai departe, deoarece terenul era foarte alunecos, însă zadarnic... La scurt timp, s-a produs tragedia.

„Evenimentul a fost anunțat prin apel unic 112 de un grup de trei turiști, printre care se afla și un salvamontist de la Târgu Mureș, care cobora de pe Valea Viștea Mare. Aceștia și-au dat seama de pericolul de alunecare când au văzut stratul de zăpadă înghețat și nu au mai continuat traseul. Ei s-au întâlnit cu turiștii sibieni și i-au sfătuit să renunțe întrucât pericolul de alunecare era foarte mare. Deși au fost avertizați, cei doi turiști, tată și fiu, nu au renunțat și și-au continuat traseul. Nu după mult timp, ei (n.r. ceilalți trei turiști) au văzut tragedia și au sunat la 112 (...)”, a declarat, pentru monitorfg.ro, Romică Ramba, jandarm montan la unitatea mobilă din zona turistică Sâmbăta de Sus.

Băiatul a supraviețuit accidentării și a fost preluat de un elicopter SMURD de la Târgu Mureș. El acuza dureri de spate. 





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism