PROTESTE. Dosare penale pe numele șoferilor care au îngreunat sau blocat circulația, la Brașov / Invitații la Poliție pentru zeci de participanți

 Polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Brașov au efectuat verificări în vederea identificării persoanelor participante la protestele din ultimele zile (împotriva noilor restricții impuse pe fondul pandemiei de COVID-19) și pentru stabilirea legalității activităților desfășurate.

În acest context, au fost identificați 19 șoferi ai căror autovehicule au îngreunat sau împiedicat circulația pe drumurile publice, punând în pericol siguranța circulației celorlalți participanți la trafic (vezi și: BRAȘOV. Trafic blocat intenționat pe Bulevardul Eroilor! „Ăștia sunt protestatarii de azi. Inconștienți și iresponsabili").

„Cu privire la aceste aspecte, polițiștii brașoveni s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări relativ la săvârșirea infracțiunii de «împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice», dosare instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care vor fi propuse soluții legale la finalizarea cercetărilor”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

De asemenea, polițiștii au reținut 5 permise de conducere și au aplicat, până în acest moment, 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 9.300 lei pentru încălcări ale prevederilor legislației în domeniul rutier, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

„În vederea stabilirii participației și răspunderii contravenționale, au fost invitate la sediul poliției 75 de persoane, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov continuând activitățile de identificare a persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare. Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile cadrului legal în vigoare, în cazul manifestărilor publice, Poliția Română desfășoară activități de menținere a ordinii publice, precum și activități pe linie de fluidizare/dirijare a traficului rutier”, a precizat comisarul de poliție, citat de mytex.ro.

close
volume_off

Amintim că și jandarmii brașoveni au dat sancțiuni, după protestele de ieri și alaltăieri.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism