REVOLTĂTOR! Salvatori amendați cu 10.000 de lei!!!

 Asociaţia „Prietenii Berzelor” Cristian (județul Sibiu) a primit amendă de 10.000 de lei, ieri, de la Garda de Mediu Sibiu, pe motiv că a dus doi pui de urs abandonaţi lângă o casă din Biertan, judeţul Sibiu, la sanctuarul de la Zărneşti, din județul Brașov, fără să aştepte hârtiile de relocare.

Amenda vine în contextul în care cele două animăluțe erau flămânde și deshidratate și aveau nevoie urgentă de tratament.

Miruna Gritu, de la Asociaţia „Prietenii Berzelor”, a explicat că, marţi, când cei de la Asociaţia „Prietenii Urşilor” din Cristian, au fost sunaţi de către un reprezentant al Asociaţiei Milioane de Prieteni din Braşov, care se ocupă de sanctuar, pentru a ajuta în cazul celor doi pui de urs găsiţi în apropierea unei cabane.

„Încă dinainte de a pleca spre Biertan am încercat să aflăm exact cum ar trebui să procedăm de la diferite persoane din cadrul instituţiilor de Mediu din Sibiu. Ajunşi la puii de urs am constatat că viaţa lor era pusă în pericol din cauza stării de deshidratare avansată şi a diareii severe. Am plecat de urgenţă spre Cristian cu puii de urs. Pe drumul de întoarcere am contactat telefonic reprezentanţi ai diferitelor instituţii din Sibiu în încercarea de a găsi o soluţie legală pentru situaţia în care ne aflam”, a spus Miruna Gritu.

Dată fiind starea gravă în care se aflau cei doi pui de urs, cei de la Asociaţia „Prietenii Urşilor” au hotărât să plece de urgenţă cu ursuleţii spre Zărneşti, pentru a primi cât mai repede ajutor din partea celor specializaţi.

„Odată ajunşi cu puii de urs la Zărneşti aceştia au fost preluaţi de către reprezentanţii asociaţiei Milioane de Prietenii şi evaluaţi medical de către medicul colaborator al acestora. Pe perioada evaluării medicale a ursuleţilor telefonul a rămas la încărcat în maşină. În momentul plecării de la Zărneşti am constat că aveam o listă lungă de apeluri nepreluate de la reprezentanţii diferitelor instituţii din Sibiu”, mai spune Miruna Gritu.

„Ne-au anunţat că urmează să fim invitaţi la sediul Gărzii de Mediu Sibiu pentru a fi audiaţi în prezenta reprezentanţilor IPJ -SAESP. Astăzi ne-am prezentat la audieri. Am fost sancţionaţi contravenţional cu o amendă în valoare de 10.000 de lei. Astăzi am simţit din nou că în ţara asta viaţa animalelor nu este pe primul plan, că tot ceea ce contează sunt hârtiile sub care unii îşi ascund incompetenţa. Dacă am fi stat ore bune să aşteptăm hârtiile pentru relocare astăzi poate vorbeam de doi pui de urs morţi. Dar pentru că am acţionat pentru salvarea lor şi am hotărât să ne deplasăm rapid la cel mai apropiat sanctuar de urşi suntem nevoiţi să plătim”, a precizat reprezentantul Asociaţiei Prietenii Berzelor.

„Drăgălășenie fără margini!

Două fetițe pufoase, orfane la numai 2 luni de viață, au ajuns aseară în grija echipei sanctuarului AMP Libearty. Micuțele ursulice au fost găsite lângă o casă din Biertan, județul Sibiu.zadar a așteptat-o omul pe mama urs...aceasta nu a venit, deși micuțele au strigat-o neîncetat. Pentru a le feri de pericole, să cadă pradă câinilor sau altor animale din zonă, omul le-a lăsat peste noapte în curtea lui, sperând că ursoaica va apărea. Nu a apărut nici peste noapte și nici a doua zi. Văzând că ursulicele sunt slăbite, deshidratate, iar viața lor era în pericol și pentru că nu aveau nicio șansă singure, omul a decis să ne solicite ajutorul. Datorită unei bune colaborări cu președinta Asociației Prietenii Berzelor, din Sibiu, micuțele au ajuns la timp în grija echipei sanctuarului și a medicului. Bun venit în pădurea de stejar AMP Libearty, micuțelor!", precizaseră, miercuri, reprezentanții AMP.

AMP: Când „un om cheamă salvarea și viața lui este în pericol, medicii așteaptă ca cineva să semneze pentru a putea fi dus la spital sau pentru a i se acorda primul ajutor?”

Asociația Milioane de Prieteni, din județul Brașov, a remis un comunicat, în această seară, cu referire la amenda de 10.000 de lei. Reprezentanții AMP au amintit de ursul care, tot pe fondul birocrației, a fost lăsat să sufere 12 ore pe o șosea din județul Harghita, unde, în final, a și murit... în timp ce alți oameni țin ilegal în captivitate urși, fără ca autoritățile să aplice legea, deși cazurile le sunt sesizate.  Întregul comunicat poate fi găsit AICI.



 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism