Brașovenii și frica de... rahat

Nu este o știre, este mai degrabă concluzia după o știre de ieri. Anunțasem că se pregătește schimbarea regulamentului de folosire a spațiului verde (vezi AICI) și că vom avea voie cu biciclete, trotinete, dar și cu căței în parcurile din Brașov, că vom avea voie să stăm pe iarbă, să ne punem hamace etc.. Cam tot ce am văzut în alte țări (dezvoltate), călătorind sau uitându-ne la TV. Unii dintre cititori s-au arătat încântați, susținând că este o normalitate. Alții, însă, au intrat în panică, imaginându-și deja cum se vor "îneca" în fecalele câinilor, cum se va ofili totul de la urina câinilor, cum vor fi băgați în spital de bicicliști ș.a..

Mă întreb de ce preferăm să ținem parcurile un fel de muzee, iar câinii și copiii să ni scoatem printre blocuri, printre mașini, adică printre betoane și în pericol de accidentări. 

Ce aduce bun un parc în care cel mult ai voie să te așezi pe bancă? La ce bun să ai flori, dacă nu te poți duce până la ele și apleca să le miroși. Nu este ca și cum nu am avea exemplu parcul din cartierul Noua, unde au voie și cățeii și unde totul arată foarte bine. 


Nu înțeleg de ce românii pun răul în față... Nu este prima dată când observ că ne ghidăm după „drobul de sare”... Unii au precizat că nu suntem destul de civilizați pentru așa regulament, dar cum vom fi vreodată civilizați fără evoluție? Spre exemplu, un copil învață mult mai multe și cu mai mare drag prin puterea exemplului decât prin interdicții. 

Vă las mai jos câteva dintre comentariile care m-au determinat să scriu aceste rânduri (n.r. greșelile gramaticale nu-mi aparțin):

- Exact ca imi in parcuri...ca sa aibe copii ce aduna din urmă potailor si stăpâni nesimțiți....prostie

-si mai este o problemă...ph-ul din urina si tractul intestinal al câinilor este foarte acid ( pentru a diferă mai usor tot ce mănâncă)...acest ph acid distruge iarba..pai cand vor da năvală toți cu câinii pe spațiile verzi...sa te ții...in 2 ani copii se vor juca pe pământ gol...in loc sa meargă ei cu câinii la pădure ,vom fi nevoiți să mergem noi cu copii...si asa nu aveau locuri adecvate de joacă...daca se aproba prostia asta va fi si mai rău

-Nu va rămâne fir de iarbă verde in unele parcuri,mai ales în zone centrale.

-Circulatia pe ierba ar putea sa o distruga ( cind terenul e moale )

-FARA CAINI! Parcul nu e buda!!!

-Tot orasul e o buda pt caini!!! Macar unde se joaca si se plimba copiii mici - scutiti-ne!!!!

-Dacă se aproba, adio liniște și totul se va transforma în maidan, bâlci!

-Bicileta, placa, role si caini in parc?! Dusi cu pluta! Astia ‘mecanizati’ dau peste tine, nerespectand nici cele mai simple reguli, apoi astia cu cainii, multi dintre ei, nu aduna ‘pachetelele’ lasate se necuvantaroare’ 😞 vrei miscare mecanizata, iesi in afara orasului, unde nu dai peste copii mici. Iar cainii, mnah, ce sa mai zic....

-Câteva lămuriri v-as ruga:

-cum sunt definite limitele de viteză pentru circulația cu bicicleta sau cu rolele?

-cine supraveghează parcurile ca totul sa nu devină un haos (inclusiv pentru rahații de animale de companie)?

Găsiți AICI informații despre regulamentul supus dezbaterii publice! 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât costă meniul de la nunta Ginei Pistol cu Smiley

COVID-19. Polițiștii brașoveni, controale intense și în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Percheziții în Brașov și în alte șapte județe, la suspecți de trafic de persoane și proxenetism